ATCELTS! Starptautiskā Frankofonijas diena (International Francophonie Day)

ATCELTS! Starptautiskā Frankofonijas diena (International Francophonie Day)
20. Marts 2020 10:00

ATCELTS!

20.03. Starptautiskā Frankofonijas diena (International Francophonie Day). Frankofonija ir starptautiska valstu kopiena (84 valstis, kas aptver 5 kontinentus no Eiropas līdz Rietumāfrikai, līdz Centrālāfrikai un Indijas okeānam, līdz Ziemeļāfrikai un Tuvajiem Austrumiem, līdz Amerikas un Karību valstīm un līdz Āzijas un Klusā okeāna reģionam), kurā apvienojušās valstis, kurās franču valoda ir valsts valoda vai tajā runā nozīmīga daļa valsts iedzīvotāju, vai arī franču valoda un kultūra ir ietekmējusi vietējo kultūru. Frankofonija tā ir kultūru daudzveidība.

Šīs dienas mērķis ir veicināt interesi par frankofonajām kultūrām un par franču valodas apguvi.

No 20.03.-27.03. aicinām uz mirkli aizbēgt no steigas un bibliotēkas telpās uz ērta zviļņa ļaut sev ceļojumu uz tik valdzinošo Franciju un franču kultūru.

JPB Abonementā varēs aplūkot dažādu tēmu materiālus saistībā ar Franciju un franču valodu no bibliotēkas krājuma.


Uzziņai: Pasaulē ir vairāk nekā 369 miljoni franču valodā runājošo. Franču kultūru, literatūru, mākslu caurvij netverams smalkums, brīvības alkas, romantisms, viss, kas ikdienišķo spēj pārvērst dzīves svinēšanā. Ne velti 20.gs. 40-to gadu otrajā pusē Latvijā darbojās neliela radošu cilvēku grupa, kurus vienoja mīlestība pret kultūru, mākslu, literatūru un liela uzmanība tika veltīta franču kultūras aspektiem, bet pāri visam – alkas pēc atņemtās domas brīvības.

Jēkabpils pilsētas bibliotēka

Andreja Pormaļa iela 11, Jēkabpils, LV-5201

Trigger the fancybox